praktik, skidåkning, lovskola, påsk och en mysig helg

publicerat i <3;
2018-03-25 Hej fina ni. Hur mår ni? I Linköping skiner solen och jag blir så jävla glad av det. Jag tror att när jag skrev här sist nämnde att det... liksom, gick framåt. Att livet tuffade på. Det gör det fortfarande. Det känns verkligen som att jag är påväg någonstans där det är ljust och vackert och härligt. 
 
Inläggets andra hej. Hej! Jag skrev ett inlägg som jag inte publicerade här för ungefär en vecka sedan, men tänkte att jag kan fylla på och fylla ut. Inlägget var så fint och det lyste igenom att jag mådde lite bra ändå, så jag ville inte radera det. 
 
Senast vi hördes var det strax före tenta-p, som såklart har passerat nu. Vi hade ett fantastiskt roligt tenta-p, så när tentadagen väl kom var jag nästan lite nedstämd. Jag skrev bara en tenta, i oorganisk kemi, och den gick så satans bra. Efter tentan brummade vi till Ikea i vanlig ordning för traditionsenlig lunch. Så mysigt <3
 
Redan dagen efter tentan påbörjade jag min första långa praktik - fem veckor på en gymnasieskola i Söderköping. Min handledare är helt fantastisk och skolan likaså. Jag stormtrivs verkligen. Den första en och en halv veckan var det en biologistudent på skolan, vilket var himla roligt och givande. Vi bollade massor tankar, ideér och funderingar och det faktum att vi var två lärarstudenter på samma skola gjorde mig helt enkelt... lite midnre nervös :-) När hon, förra fredagen, avslutade sin VFU, tog jag över hela kemiundervisningen. PIRR! Nu har jag haft lektioner i en vecka och det har varit så makalöst roligt. Dessutom har jag fått så mycket positiv feedback, både från min handledare men även av eleverna, att det hela känns så mycket enklare och mer avslappnat. Summa kardemumma, jag har verkligen valt rätt yrkesbana <3
 
I skrivande stund sitter jag uppbullad bland kuddar och täcken i en våningssäng i Idre och njuter av mitt första påsklov sedan jag själv gick i gymnasiet (japp, det är fyra år sedan nu). Eleverna är lediga från skolan, och på campus är det omtenta-p som gäller. Eftersom jag är så jävla fantastisk och inte har en enda tenta släpandes efter mig är jag således ledig. Galen känsla! Därför bestämde jag mig lite spontant för att åka till Idre och åka skidor i ett par dagar, vilket möjligen kan ha varit det bästa beslutet i år. För det första älskar jag att åka skidor, det är så oerhört roligt. Njuter varje sekund. För det andra får jag mycket och viktig egentid. Jag behöver verkligen det. På måndag åker vi hem och sedan kommer resten av lovet att spenderas på lovskola på en gymnasieskola, där jag ska få undervisa i matematik. Fantastisk roligt, jag ser så mycket fram emot det. 
 
Vad som mer är aktuellt i mitt liv är att jag är på lägenhetsjakt. Förrförra veckan tackade jag nej till två lägenheter, varav den ena hade jag kärat ner mig i totalt. Dock var inflyttningsdatumet alldeles för nära inpå, så när jag var tvungen att tacka nej spenderade jag hela tisdagskvällen med att sitta och böla på mitt köksgolv... haha. Blödig. Men jag kämpar på. Det optimala vore att hitta en ny kärlek som jag kan flytta in i under sommaren. Jag är i alla fall tacksam över att ha nått ett stadie där jag känner mig pirrig inför en flytt. Jag känner mig liksom redo att lämna och försöka gå vidare. Bilda nya, fina minnen. Det var jag inte för två månader sedan. 
 
Den här helgen, påskhelgen, spenderar jag alltså uppe i norr bland norrmän, strålande sol och fantastisk skidåkning. Drömmig helg <3 Förra helgen var inte heller fy skam. Eftersom mina vardagar numera mest består av pendling och lektionsplanering tänkte jag att ni ska få läsa om den gosiga helgen <3 På fredagskvällen mötte jag upp mina tjejer för middag på Beer & Burger. Efter  det knallade jag och E hem till mig, drack kaffe och pratade om livet. På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt, låg och drog mig länge och cyklade sedan till gymmet för att riva av ett makalöst bra pass. Sedan hade jag ett par timmar innan jag cyklade hem till S och myste med barnen hela kvällen <3 På söndagsmorgonen vaknade jag hyfsat tidigt, men låg och drog mig i sängen i typ tre timmar med solen i ansiktet. KAN NI FÖRSTÅ VAD HÄRLIGT. Mamsi kom förbi och vi hade ett par mysiga timmar med fika, shopping och fix på min balkong. Vi ställde iordning mina balkongmöbler och en ny plastmatta fick flytta in, så nu är balkongen redo för vår när jag kommer hem <3 Sedan avslutade jag min mysiga söndag med att titta på när en vän spelade basketmatch tillsammans med Linnsan och ta en långpromenix runt Stångån. Så himla, himla gosig helg. 
 
Nu har vi precis ätit en mysig påskmiddag här på hotellet, och jag ska slå på ett avsnitt Modern Family innan jag borstar tänderna och kryper till kojs. Imorgon är det sista skiddagen här och jag ska njuta så så så så så mycket. PUSS!