inrednings-inspo

publicerat i <3;

Ända sedan vi flyttade in i lägenheten har jag haft minst femton saker på gång hela tiden. Det ska köpas kökshanddukar, sängkläder, taklampor, murgrönor, marmorbrickor, sänggavlar och takskenor hej vilt. Att inreda är så himla kul tycker jag, men lite för dyrt för en student som lever på CSN och knappt hinner sova mellan pluggvarven. Men jag gör mitt bästa för att få vårt hem så härligt som möjligt. Nyligen fick vi upp våra sovrumsgardiner och i veckan ska vi montera vår efterlängtade byrå. Det som väntas härnäst är en ny lampa i vardagsrummet, hyllor i köket, tavlor över soffan, två amplar och en helkroppsspegel. Ja, ni hör ju. 67 kvm lägis är helt fantastiskt, men samtidigt blir det mycket rum att fylla.

Nu kör vi! Håll till godo med inspiration (plockat från diverse instagram-konton och en blogg här och där).

 

Hur mysigt ser inte detta ut? Älskar de gråa väggarna, borden på väggen och den fina vägghyllan i bakgrunden. Mest gillar jag mattan, det vill jag verkligen ha i sovrummet här hemma. Så mysigt att sätta ner fötterna på en fluffig, mjuk matta istället för en morgonkallt trägolv.

 

Egentligen är det inte mycket i denna bild som tilltalar mig, förutom alla vackra gröna växter och hyllan över fotöljerna. Detaljerna gör så mycket!

 

Återigen en snygg hylla över soffan. Tycker möblemanget är så coolt i detta vardagsrum. Lite annorlunda med mattan på längden.

 

Samma vardagsrum från en annan vinkel. Känner ni igen bordet? Typ ett exakt likadant som vi har här hemma <3

 

 
 

Tre små detaljbilder. Den översta bilden har legat i min inspomapp FÖR EVIGT. Och jag älskar de vita hörnhyllorna. Letar i varje butik jag går in i och har gjort det ända sedan vi flyttade in, men förgäves. Så det blir att önska sig material (eller en färdigbyggd) till en hylla i jul. Vill ha två eller tre över varandra i köket, fyllt med receptböcker, ljusstakar, små värmelyktor, murgrönor, kaktusar och stående tavlor.

Boxarna på andra bilden är ju bara så mysiga. Älskar dem. Och amplarna! Alltså, så himla vackra. Jag vill ha en takhängd ampel i hörnet i vardagsrummet. Det ska tydligen vara bra för något (eh, typ zen? Harmonitrams i alla fall), plus att jag tror att rummet upplevs mindre fyrkantigt. Det behövs hemma hos oss <3

 

TV-bänk och matta i vardagsrummet. Två av de svåraste besluten att ta. Vi står i valet och kvalet mellan en lite mer retro/lantlig tv-bänk, eller en mer stilren typ den från Bestå. Och matta hörni.... Det är ruskigt svårt. En riktig mörkblå hade varit så fint, men samtidigt skulle en stor, rund ljus matta liva upp något enormt.

Lite hall-inspo. Vi kommer aldrig få plats med en sånhär möbel i vår hall då den är extremt smal, men jag gillar den svarta byrån väldigt mycket. Den bryter av på ett så snyggt sätt som skulle passa väldigt bra hos oss också, då vi har vita väggar och nästan tre meter i tak, plus två stora vita garderober. Men, som sagt, det går inte riktigt. Vi ska försöka få upp en vägghängd stol, och i dagarna var jag och plockade upp en svart marmorklocka som pryder väggen så fint nu. Ett litet steg i riktning mot den svarta byrån i alla fall, haha. Så småningom kanske vi införskaffar oss betongblocks-skohyllor, och så vill jag gärna hänga upp en eller två snygga svarta krokar också. 
Sist men inte minst, två sovrumsbilder. På den övre bilden, hur dreamy är inte golvlampan? Och linnepåslakanen? Och vasen med blommorna i? Åh. Jag vill nog ha en golvlampa i hemmet, antingen i vardagsrummmet eller i sovrummet. Har inte bestämt mig riktigt än... 
 
Och så sista bilden. HOW COZY? Kan inte hantera hur mysigt det vore att slänga sig ner i den där sängen efter en tuff, lång dag. Förvisso tycker jag det är alldeles för mycket textil, då jag vet hur otroligt jobbigt det är att bädda varje dag... Så vi skippar nog det :-) Men visst var det fint?
 
Så, där var lite inspo från mig som vi har till hemmet. Jag har ungefär en miljoner bilder till men här var i alla fall ett axplock. Hope you enjoyed it <3