kvällstankar kring rehabträning

publicerat i <3;

 

God kväll mina hjärtan. Jag ligger i vår fantastiska säng och ska plöja ett kapitel HP (inne på bok fyra nu) innan det är dags för lite skönhetssömn. Vet ni! Jag tänkte snacka lite träning med er ikväll.
 
Det har onekligen varit svårt att träna med gips och ett icke-fungerade ben. Jag, som vanligtvis är en extremt sprallig person, vill ju mest hoppa överallt. Och nu när jag är så nära mållinjen (men egentligen precis har lämnat startblocket) är jag så oerhört sugen på att få springa igen. Hoppa, skutta, dansa. När min fot är hel kommer jag mest springa överallt. Men nu, i det här mellanlandet, när jag inte kan springa men trots det kan gå relativt obehindrat, är det så jäkla tråkigt att lyfta på gymmet. 
 

Med gipset på benet var det fortfarande kul, jag hade ju inte så mycket val. Bra spännisbild ovan btw? Men nu vill jag bara löpa löpa löpa. 

 
Sedan mitt första rehabpass har jag nu hunnit vara på gymmet tre gånger. Rehabövningar först, sedan 30 minuter på cykeln och sist rörlighetsövningar för squats och eventuellt lite lyftande. För tre dagar sedan blev det en axelövning och massor benrörlighet, medan det idag blev ett superset axlar-biceps och fotledsrörlighet. Men det är klart att det är cykeln som sätter igång mitt adrenalinpåslag som gör att jag vill köra vidare. Så länge det är roligt ska man göra det! 
 

Liten rolig kuriosa angående cyklingen. Konditionen. Oj. Den är såklart som bortblåst. Men den är även lätt att hitta tillbaka till om den en gång varit bra, vilken min kondition ändå var innan foten gav upp den där lördagen i november. Under första passet för fem dagar sedan visade cykelns egna pulsmätare 180 (!!!) slag per minut. Förvisso är de ofta missvisande, MEN! Tre dagar senare visade samma cykel, efter samma tid och "ansträngningsnivå" 165 slag per minut. Och idag, återigen på samma villkor, visade mätaren 155 slag per minut.  Häftigt hur kroppen fungerar ändå. Jag vill gärna införskaffa mig en pulsmätare inom den närmaste tiden för att kunna optimera min träning, men det kanske inte är så att ekonomin tillåtet det... Får se! 

 
 

Det var lite kvällstankar och reflektioner kring träningen. I fortsättningen är min ambition att träna 3-4 gånger i veckan (varannan dag) och köra någon form av kondition i 30 minuter, svarvat med en del styrketräning. Jag vet med mig att bålmusklerna har slappat till sig lite efter att jag fick avveckla mina kryckor, så det behöver jag definitivt jobba på. Och så självklart mina dagliga rehabövningar, som absolut ger snabba resultat. Jag tror mest att jag är rädd om jag ska vara ärlig, men jag har lyckats balansera 3,5 minut på min brutna fot samt blivit tillräckligt stark för att göra jämviktiga tålyft. Heja mig!

 
Nu, hörni, är det bäst att jag hoppar i säng. Puss på er! 

en helg mitt i livet

publicerat i <3;

Hej på er! Här hemma är det en typisk söndagskväll. Vi har ätit middag och sedan har vi legat i soffan och druckit kaffe och smaskat på resten av Maraboukakan från igår (dn nya med smak av fudge och havssalt, MAGISK) medan jag har legat i S's knä och läst färdigt HP 3 och han har spelat Fifa.

Idag sov vi länge. Sedan hämtade mamsi mig så tog vi en långfika på stan och babblade loss. Så mysigt <3 När jag kom hem städade jag HELA lägenheten, dammsög, svabbade, bytte sängkläder, körde en tvätt och en diskmaskin, hela köret. Så nu är alla 70 kvm slickbara till och med in i hörnet bakom soffan :-) 
 
Förra veckan var jag som sagt på första rehabpasset. Det var otroligt spännande. Jag fick tre övningar som jag har kört varje dag och så har jag hunnit ta en långpromenad och köra två gympass inklusive 2x30 min CYKLING! Det var mer än ashärligt att få svettas av hög puls än ansträngningen att gå på kryckor, haha. Jag ska dit på onsdag igen och köra igenom gymmet, och hädanefter blir det nog i snitt ett rehabpass i veckan. 
 
Utöver det.. Såå... Jag kuggade linalgen som väntat, Annapanna var här i fredags (<333) och vi körde fredagshäng i Baljan och drack cider istället för att räkna matte. Mer än så har inte hänt. 
 
Nu, sömn. Puss på er!
 

nya kurser och nya tag

publicerat i <3;
Idag började våra nya kurser. Fram till påsk väntar envarre-tvåan och en statistikkurs, samt en fortsättningskurs på mattedidaktiken. Phuh. Statistiken känns, ja, redan nu, bra. Det kommer gå bra. Envarre-tvåan kommer bli betydligt mer kaos, men jag ser fram emot det trots allt. Just analyskurserna är väldigt mycket... matte.. så att säga; mycket räkna, trixa, långa uträkningar. Gör man ett litet teckenfel blir allt fel och då är det bara att börja om. Jag vet inte varför jag gillar det, egentligen, men det kanske har något med att jag tycker om att vara noggrann.

Nog om det! Jag hoppar ni mår bra. Jag har haft fem helt underbart sköna dagar ledig från plugg. Jag har städat (massor), fikat, hängt med mamma, ätit pizza med bästis, förmiddagshängt med Sara, beställt hem tavlor till köket, varit i Västervik och tittat på en tävling, druckit öl, fått tulpaner av pappa och fru när de var här på eftermiddagskaffe, tittat på alla Harry Potter-filmer, läst ut en bok och förberett inför de nya kurserna. Och det var det! Vilka pangdagar. Idag hade vi bara två föreläsningar så jag är redan hemma och har fått i mig lite lunch. Nu ska jag ta hand om disken, dricka dagens första kopp kaffe och äta lite Marabou, och sedan ska jag göra lite matte och kanske gå och träna. Det var SÅ länge sedan.

Imorgon ska jag på mitt första rehab-besök! Jag hoppas jag får lite övningar jag kan jobba med hemma, och sedan ska jag fråga om det är okej att jag står på en balansbräda typ dygnet runt. I dagsläget kan jag knappt balansera på min brutna fossing. Det är faktiskt en ganska obehaglig känsla. Så det får jag inte glömma bort att fråga! Förhoppningsvis dimper det även ner ett paket i brevlådan imorgon, och så ska jag beställa hem en lampa till vårt sovrumsfönster. (Råkade beställa en lampa till vardagsrummet för fem minuter sedan också, tjoho! Den vi har haft sedan vi flyttade in är superliten och sitter bokstavligt talat i taket, men den jag beställde nu (utan S's tillstånd... hehe) är rätt stor! Och vit. Förhoppningsvis blir den kalasers). Vi insåg nämligen att efter att ha satt upp julbelysningen i fönstret vill vi inte någonsin leva utan en ljuskälla i fönstret. I-landsproblem, eller hur? :-) Och nu i januari får vi ju lite mer CSN än i december (jag håller på att dö) så man får passa på! :)