Ett vanligt träningspass

publicerat i <3;

Hej på er! Hoppas ni mår bra! Det gör jag. Jag tänkte ta och berätta om min påsk och mitt nu pågående omtenta-p i ett senare inlägg, men idag tänkte jag dela med mig av ett träningspass jag körde idag på gymmet.


Som ni vet så håller jag på med min rehab för fullt. Jag har precis börjat lira badminton igen, jag spelade för första gången den 10/4 och på torsdag spelar jag min fjärde träning! Dock får jag inte matchlira än men jag spelar moduler där jag hela tiden vet var jag ska. Med andra ord är det.. the element of surprise som jag inte klarar av än. 

Men! Nog om det. Mina träningspass på gymmet består till 90 % av rehabövningar, men jag har så många övningar nu att jag får dela upp dem och köra på två dagar istället. Då har jag lite energi för någon extra övning! :-) 

Såhär såg dagens träningspass ut:

10 minuter hopprep 
10x3 per ben - "Draken" med 12 kg kettlebell
10x3 per ben - Step-up på hög box med 'knädragning' med 20 kg stång.
5x3 per ben - Enbensknäböj i TRX
15x3 - Tåhävningar på min 'brutna' fot
8x3 - Frontböj 30 kg
10x4 - Marklyft 40 kg

Dagens två sista övningar är två nya saker jag har börjat med, frontböj och marklyft. Tekniken i böjen sitter bra men i marklyften behöver jag verkligen filma för att få en bild av hur det ser ut. 40 kg är inte mycket men jag började marka IGÅR, och tanken är att jag ska försöka kunna maxa 100 kg i höst!  

De övningar som inte fick plats på dagens träningspass som jag kör vid veckans andra pass är löpning, spänsthopp, balans på bosuboll, hopp på bosuboll och upphopp. 


Ibland orkar jag även köra någon övningar med fokus på bål eller axlar, men i och med att mina övningar mer eller mindre aktiverar hela kroppen blir jag hiiiiimla trött. Men jag måste lägga krut på att bli lite starkare i bålen och i axlarna, det kommer gynna mitt spel när det är dags att kliva in på tävlingsbanan igen :-)

Nu ska jag hoppa i säng och ladda upp för en ny dag på tenta-p. Imorgon ska jag till min sjukgymnast igen också, nu håller vi på och töjer för fulla muggar :-) Okej, det var det för nu. Hoppas ni tyckte det var lite rolig läsning. Puss <3

Kommentera inlägget här :