Jul, jul, stålande jul

publicerat i <3;

Hej mina vänner! Min jul har varit fin. Väldigt fin. Det är alltid mycket känslor inom mig runt juldagarna men i år har jag (nästan) bara varit glad. 


Vi tar en tillbakablick.

Dagen före julafton spenderades hos mamsi. Vi åt middag, klädde julgranen, åt julgodis och tittade på Harry P. 

Lagom till julafton blev vårt vardagsrum lite mer juligt med lite röda kuddar. Och på självaste julafton var vi hos mami på förmiddagen. Där åt vi julfrukost, öppnade paket och hade det sååå mysigt. Runt halv ett-snåret åkte vi vidare till pappa där en drös fina människor hade samlat för att äta julbord, titta på Kalle och äta lite mer.


På kvällen åkte jag vidare till S familj där vi myste fram mot småtimmarna. När vi kom hem till lägis runt elva slocknade vi i soffan en stund innan vi kröp till kojs. Så tacksam över att få spendera julafton med min fina sambo och våra respektive familjer. Det är lätt att ta sånt för givet.  

Och jag såg ut såhär. Klädd i en mörkblå sammetsklänning. Kände mig väldigt fin (trots att den kändes lite lite kort). 

Jag fick så fina och genomtänkta julklappar i år. En skål från Matteus som jag har velat ha så länge, och som nu pryder hyllan ovanför diskbänken så fint. Två böcker, för att varva all kurslitteratur med. Och så en drös andra grejer, bland annat ett par Shephard-tofflor som är oändligt gosiga och som jag redan bor i här he

På juldagen var vi hos mamsi för att äta julbord, och igår på annandagen var vi först hos S föräldrar för den årliga kalkonmiddagen. Efter det åkte jag till kyrkan för att lyssna på när mamis kör sjöng. Lika vackert som vanligt. 

Idag har jag hängt på stan. Dels så har jag mellandagsshoppat lite. Det blev lite tvål (köper alltid tvål på The Body Shop!!!), en uppsättning långa skedar (vi har bara sex här hemma, nu har vi tolv! Tjoho!) och ett par fina bordstabletter jag siktar efter sedan i höstas. Kul med rea hörni! Jag har faktiskt redan klickat hem ett par träningsshorts också... Lite motivation till när foten är redo att kötta på badmintonbanan igen :-)

Och dels har jag pluggat lite. Phuh. Tenta-p is coming. Imorgon ska vi till campus och kötta, så det blir tidig sänggång inatt. Nu ska jag ta hand om tvätten, stoppa något i magen och lyssna på en podd. Puss och god fortsättning på er <3

Knallar och småspringer

publicerat i <3;
Hej mina hjärtan. I skrivande stund är klockan 00.22 och det är fredag det 23 december. Imorgon är det alltså julafton. Nej, alltså fy vad det här året har gått fort. Ett bra år har det varit. Nåväl. Jag sitter i köket bland tända ljus, en mullrande diskmaskin i bakgrunden, chokladdoft i näsan och så Kent i högtalarna. De senaste dagarna har varit fina och härliga. I måndags körde vi tio timmars linalg (förstår ännu mindre nu), och i tisdags varvade vi med envarre (helt färdig med alla lektionsuppgifter - hur bra?!). Vid fyrasnåret åkte jag ner på stan och fikade med tre jejer från min n0llegrupp på fantastiska Simons rosteri. Dit kommer jag gå tillbaka många gånger. Efter många timmars fika tog jag mig till gymmet och körde axlar och mage tills hela kroppen krampade. Så oerhört skönt! 
 
I onsdags, dvs typ igår, var jag på sista föreläsningen för i år .Det var en så kallad crash-course i envarren, där amazing Björn kör igenom hela kursen på fyra föreläsningar. Känslan när man kan gå ifrån alla föreläsningar och känna att man har koll på vad man sysslar med är underbar. Så, till skillnad från linalgen så är envarren kul :-) Efter massor god-jul-kramade bråkade jag med försäkringsbolaget i sisådär en timme innan jag mötte upp bästis på stan. Hon hjälpte mig att julshoppa alla mina julklappar, och på kvällen knallade vi ner till 1854 för julmiddag ihop. SÅ SÅ mysigt var det. Åh, vad hon är bäst min Linnsan. Vi konstaterade att vi har varit bästisar i tio år nästa år, och hur vi borde fira det. För det måste vi ju!!
 
Idag har jag varit lite lat. Vi sov länge, och sedan åkte jag ner på stan för att köpa de sista tre julklapparna. Efter en eftermiddag hemma (vi har inte gjort någonting??????) åkte jag till Ljungsbro för att julkramas och andas lite badminton. Det var härligt. Sedan kom jag hem till en tom lägenhet och har städat och bakat julgodis, slagit in julklappar och tittat på typ halva Polarexpressen. Multitasking deluxe med andra ord. 
 
Imorgon (idag) är det dan före dopparedan. Jag ska försöka hinna träna, hämta ett paket, fixa lite hjälppapper inför tenta-p och åka till mamsi och klä julgran <3 Och sen är det julafton. Åh. Hur ska ni fira jul i år hjärtan? 
 
Puss. 

Ett farväl och ett första steg

publicerat i <3;

Det är alldeles för sent för att skriva ett inlägg egentligen, men jag väntar på att S ska krypa ner brevid mig innan jag vill stänga ögonlocken. I vilket fall som helst vill jag bara slänga in lite bilder och visa er vad jag har gjort det senaste. 

Förra helgen var vi som sagt och åt julbord med min pappas familj. Det var så så så gott och mysigt. Julstämning. Bilden ovan är från i lördags då vi så som många gånger förr krupit upp i soffan för att titta på bästa Modern Family. Älskar att ha någon serie att följa tillsammans. 

Eftersom förra veckan var första veckan utan gips innebar det också möjlighet att ha andra byxor än springtights, mjukis eller vida byxor. Så när gipset rök har jag äntligen kunnat klä mig lite vettigt igen!!! <3

I fredags hängde jag med mamsi. Vi fikade på Babbo och så lagade vi (läs: hon) middag och myste hela kvällen. Efter att hon hade åkt städade jag bäst jag kan, och så la jag mig tidigt. 

Och igår. Igår. Världens bästa sista vackra konsert med jordklotets finaste band. Jag hade lyckats få med mig S hela vägen till Stockholm och Kents allra sista konsert, och det var så vackert. Så vackert att jag måste ägna ett helt inlägg åt de två och en halv timmarna som var bland det finaste jag upplevt.


Idag har vi mest sovit. (Vi kom hem vid halv två efter en extremt trevlig hemfärd. Vi stannade på McDonalds, sjöng karaoke i bilen och skrattade. Åh. Min fina man.) Vi gick upp typ.. Kvart över ett... ... ... Sen plöjde jag av en föreläsning på campus och så har vi spenderat kvällen hos S föräldrar <3 Och nu är jag så trött att jag snart tappar telefonen i ansiktet... :-) 

PUSS på er.