2014

publicerat i <3;
Dagen går mot sitt slut. December går mot sitt slut, och likaså 2014. Om 7 timmar är det 2015 och 2014 är då bara ett minne. Det har varit ett bra år. Ett riktigt bra år. Det här med att jämföra år med varandra har jag lagt av med, för det fungerar inte i längden. Det finns så mycket bra och så mycket dåligt med alla år. 365 dagar är trots allt ganska lång tid.
 
Min nyårsafton var magisk. Jag fick den där perfekta nyårskyssen som fick avsluta 2013 och starta 2014. Är så lycklig att jag har fått spendera hela 2014 tillsammans med Sammy.
 
Den 5 januari spelade jag min allra sista B-tävling i Västervik och tog hem hela kalaset. Det var ett perfekt avslut på en fabulös tid som B-spelare. I slutet av januari var jag på träningsläger i Tranås och hade träningsvärk i axeln hela den nästkommande veckan. Det var ett sjukt givande läger och än idag är jag otroligt tacksam för att jag blev inbjuden. Veckan därpå spelade jag min första A-tävling i singel vilket var helt amazing. Log mig igenom hela tävlingen trots att jag förlorade varenda match. 
 
Alla hjärtans dag spenderade jag och boo mestadels i bilen påväg mot Klövsjö för en veckas fantastisk skidåkning, men stannade en natt i Borlänge för god mat, Valentine's Day och mys. Ett fantastiskt sportlov. Veckan efter vi kom hem firade vi vår ettårsdag tillsammans, och min kärlek till den där killen har inte direkt sluttat utför efter dess. Tror nästan jag älskar honom mer nu än då. Mitt hjärta.
 
I mars började nedräkningen för studenten. Det var 100-dagarsfest, mycket slutprov och ännu mer känslor. Balträningarna hade startat redan i januari och dagarna till student och bal närmade sig med stormsteg. Vårterminen var absolut inte min starkaste skoltermin under mina skolår, men fokus hamnade på att överleva våren utan psykiska sammanbrott, och badmintonen.
Så kom studentveckorna. Jag kan ärligt säga att jag inte kommer inte ihåg mycket av dessa veckor. Inte för att jag var konstant full, men för att det var så jävla mycket. Det var studentskivor hit och dit, en underbar abiturientbal, utspringstävling, mösspåtagning, häng med diverse människor, vin överallt med allt och alla, ett himla härjande med studentmössan och känslor och tankar och förhoppningar. Studentdagen, fredagen den 13 juni 2014 var, no doubt, mitt livs bästa dag. Att få spendera den dagen med de personerna som betyder allra mest för mig var ovärdeligt. Är så tacksam för hur perfekt studentdagen var. 
 
Tiden efter studenten var underbar. Hela sommaren var underbar. Dagarna spenderade jag i glasskiosken där jag jobbade oändligt långa, men roliga, dagar. Jag och mitt hjärta spenderade två veckor på resande fot och var på Kreta och i Stockholm. Efter det åkte jag med Sammys familj till Öland och den veckan var helt magisk. Vädret var så makabert bra att vi trodde vi befann oss utomlands. 
 
Augusti kom. Det var ångest och mycket känslor. Visste inte riktigt vad jag skulle göra med mitt liv efter att ha blivit frisläppt från ett 12 års långt fängelsestraff (min inställning till skolan alltså). Jag började löpträna, vilket fungerade bra som ångestdämpande. Jag kommer ihåg en särskild morgonrunda med Andreas i mitten av augusti. Han pushade mig så hårt att jag fällde ett par tårar av smärta där jag sprang bakom honom i den värsta backen och skrek "DU DÖDAR MIG" mellan pustningarna. Men jag får tacka honom trots allt, för hela hösten rullade tävlingarna på och matchvinsterna in. I september föll löven och min rastlöshet tog fart när caféet slutade ha vardagsöppet. Jag och mamsi åkte till London och hade en magisk resa. Det var världens bästa studentpresent. Väl hemma igen tränade jag två till tre gånger om dagen, men nådde någon form av botten i november. Solen syntes tre timmar på hela månaden och allt var bara svensk mellanmjölk. Fruktansvärt. December och lite jobb blev räddningen och årets sista månad har varit hur bra som helst. Hur hemskt det än låter berodde det nog på att jag helt plötsligt fick massor pengar att röra mig med. 
 
Det har varit kallt och rått hela december. På julafton föll tre snöflingor och ingen kunde vara lyckligare än jag. På juldagen kom flera decimeter snö och resten av december såg hela Linköping ut som i fjälltrakterna. Mellandagarna var fantastiska med kvalitetstid med mitt hjärta, mys med mina vänner och mellandagsreor, nyårsplanerande och mycket filmtittande. Idag är det nyårsafton och snart rullar vi mot middag och partaj. Ikväll ska vi ha så jäkla kul. 
 
2014:s bästa stunder: 
Nyårskyssen, prisutdelningen i ostkakan när jag fick ta emot mitt sista DSB-guld, lyckan och glädjen under min första A-klassmatch, nätterna i klövsjö i den lilla 120-sängen med mitt hjärta, min första matchseger i A, abiturientbalen, morgonrundorna i augustisolen längs kanalen, den spårade utgången i april där jag drack alldeles för mycket rosé, mitt A i historia, motorcykelturarna i solnedgången på Öland med Sammy, tårarna som föll när jag hade sprungit ut från Berzan som nybliven student, dansandet på Platå en oktoberkväll som slutade med årets första och enda cheeseburgare på McD, Idolfinalen med Beccabus, Golden Eye-studentskivan med för höga klackar på kullersten, lyckan när jag hade fått glasskioskjobbet, när vi åkte till London och såg Big Ben och när jag till slut vann min första A-tävling. 
 
Tack och bock 2014. 2015, please be kind. And amazing.