big brother-premiär

publicerat i <3;
Oj, vad tiden har gått. Helgen har bara flugit iväg utan att jag har hunnit blinka.
 
I fredags gick jag på marknaden med mina flickor (Sammy somnade klockan sju, haha). Vi smockade i oss varsin munk, åt pizza på den nya pizzerian och sa hejdå till Josse som åkte till Växjö igår. Som vi kommer sakna henne. Hem kom jag sent vilket resulterade i en väldigt trött Malin på jobbet igår. Dock jobbade jag endast till halv tre, vilket var så skönt.

 Efter jobbet åkte jag till Sammy för tacopaj och City-match innan jag åkte till stan för att träffa bästa Sofia. Vi satt på Steve's och åt kyckling med bea (de har bytt leverantör för bean, kommer aldrig mer gå dit igen), drack chai och tog igen ett par missade månader. Efter ett par timmar sprang vi in på Platpå för lite rumpskakning innan vi mötte upp min man och hans grabbar. När småtimmarna smög sig på åkte vi till McDonalds för att äta glass innan vi åkte hem och sov. Resultatet blev en ännu tröttare Malin idag på jobbet, men jag har tagit mig igenom dagens sju arbetstimmar med livet i behåll.
 
Nuuuuuuu har jag placerat rumpan i fotöljen för att avnjuta en nybakad chokladmuffin och premiären av Big Brother. ÅH VAD JAG HAR LÄNGTAT.

KAFFETERIET

publicerat i <3;

Tänkte att det är på sin plats att jag berättar om mitt nya jobb. Började trots allt där för två veckor sedan. 
Jag arbetar på ett café i Borensberg som heter Kaffeteriet. Det är, som ni kanske förstår i och med dess placering längs med Göta fantastic Kanal, ett säsongsbaserat jobb där det mest kommer bli helgjobb fram mot höst- och vintermånaderna. 

Arbetsuppgifterna är att servera fika och kaffe, stå kassan, tillaga enklare luncher, skopa glass, ta hand om husvagnsställplatser och driva minigolfsbanor. Kanske standard, men himla roligt med rätt arbetskollegor.

Hur jag fick jobbet? Hehe, ja ni. Jag sökte inte utan blev faktiskt personligt tillfrågad. Jag har mina kontakter och blev således erbjuden en "arbetsintervju", which turned out to be more of a introduktion och lite.. utbildning nästan. Med andra ord hade jag nästan fått jobbet innan jag ens hade träffat arbetsgivaren. (För er som undrar så fick jag även mitt glasskioskjobb via kontakter, gick inte på någon intervju alltså.)

Så jag vill slå ett slag för att skaffa kontakter. Som 18-åring kan man inte ha ett omfattande kontaktnät runt om hela Linköping. 
Men om man är trevlig, professionell och framåt när man träffar nya människor kan det absolut leda till något. Särskilt när man socialiserad sig med människor i branschen, så att säga. Kom ihåg det kompisar! Puss.

cykelturer hit och dit

publicerat i <3;

Det har varit en intensiv cykeldag idag. Imorse cyklade jag till Ljungsbro för att därifrån få skjuts av en kollega till jobbet. Jag jobbade 09.30-16.00 idag, varav jag fick vara själv i 1,5 h. Hemska tanke. Utöver att jag blev alldeles överlämnad ensam gick arbetsdagen snabbt, mycket tack vare ett antal chailatte och kakbak. 

Direkt från jobbet till barnträningen - på cykel. Därifrån hem för pasta och kyckling - på cykel (jag på hemfärden alltså, inte det att jag åt middag på cykeln) och sedan upp till hallen igen för egen träning - på cykel. Pust och stön. Imorgon jobbar jag hela dagen och på kvällen kommer min man hit för mys och en tur till Ljungsbro marknad. Så skönt med helg snart (fastän jag ska jobba hehe).